Na našoj stranici koriste se digitalni kolačići (cookies). Korištenjem naše stranice, prihvataš da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača i uređaja.
Ok

Slikanje na staklu


Kn
Kn

 

Slikanje na staklu, hobby pun kreativnosti!

 

Slikanje po staklu umjetnička je tehnika koju koriste početnici, ali i vrsni umjetnici. Za prava remek djela trebate malo strpljenja i ispravne tehnike. Odaberite predmet za slikanje, dobro ga očistite etilnim alkoholom, kupite kistove, preporučuju se one izrađene od sintetičkih vlakana, budući da su mekane i vrlo izdržljive i spremne za početak.

 

Kako odabrati boja za staklo?

 

Postoji ogroman izbor boje za staklo, boje na bazi razrjeđivača, lakše se šire, imaju veliku svijetlost i sjaj kad se osuše, ali imaju vrlo jak miris i za njihovo čišćenje trebaju kemijski razrjeđivači. Akrilne boje za staklo zahtijevaju više vremena i strpljenja za aplikaciju, a ukoliko želite mogu Vam i pomoći konture za staklo. Trajne boje za staklo na bazi vode i mogu se nanositi na ravno i šuplje staklo, nikada ne blijede, čak i ako su dulje vrijeme u kontaktu sa sunčevom svjetlošću, su nezapaljivi, razrjeđuju se vodom, otporni su na vlagu i visoke temperature te ih je moguće miješati zajedno kako bi se dobile nove nijanse.

 

Markere i boje za crtanje po staklu

 

Мarker za staklo vrlo je jednostavan za upotrebu, zahvaljujući debelom vrhu. Postoje markeri od stakla koji se mogu prati, to su isparljivi markeri koje je moguće ukloniti vlažnom krpom, a postoje i akrilni markeri otporni na vodu koji ne blede i brzo se suše. Budući da su bez mirisa i netoksični, idealni su za djecu.

Boje u spreju idealne su za staklene površine koje se ne mogu rastaviti. Površina se mora očistiti denaturiranim alkoholom, a zatim se nanosi boja, ali uvijek treba nositi masku, oči trebaju biti zaštićene, a prostor u kojem se obavlja rad mora biti prozračen koliko god je to moguće.

YWY1NmZ