Slikanje na svili


Kn
Kn

 

Slikanje na svili - pravi užitak!

 

Slikanje na svili je sjajna umjetnička tehnika, idealna za razvoj kreativnosti. Kreativni ljudi koji vole ovu tehniku moraju odabrati dobre boje i kvalitetan materijal. Za početnike se preporučuje glatka svila koja olakšava nanošenje boja i korištenje svilene olovke s kojom ćete prvo nacrtati željeni ukras. Počinjemo s crtanje na svili s konturama za svilu, pa nakon sušenja započinjemo slikanje svilenkastim bojama. Nakon sušenja, boje se fiksiraju glačanjem. Ručno se peru s deterdžentom na 40 stupnjeva i suše se bez pritiskanja materijala. Svila može biti bijela ili obojena, ako koristite obojenu svilu, koristite tamnije boje poput crne ili tamno plave.

 

Koje boje za svilu odabrati?

 

Boje za svilu su vrlo fluidne, ali nisu prozirni, boja je intenzivna i svijetla s jednim nanošenjem, mogu se pomiješati i razrijediti u vodi. Jer je boja za svilu vrlo fluidna, konture u boji koriste se za crtanje svile, a uloga kontura je temeljna u slikanju na svili jer sprečava miješanje boja.

Također preporučujemo da izradite slike pomoću čarobno učinkovita sol od svile. Sol se širi na vlažnoj svili, upija boju i stvara zanimljive efekte i efekte tamnog svjetla. Ovom tehnikom oslikavanja svile sigurno ćete se zabaviti.

MzlhNzliO