Blok za crtanje i skiciranje


Kn
Kn


Uobičajena cijena 46.90 Kn

Cijena 39.00 Kn 

Cijena 14.90 Kn 

Cijena 7.90 Knakcija


Uobičajena cijena 49.90 Kn

Cijena 38.90 Kn 

Cijena 16.49 Kn 

Kako odabrati pravi papir za crtanje?

 

Odabir pravog papira i blok za crtanje nije nimalo jednostavno, ali sigurno može napraviti razliku. Bez obzira na boje kojima slikate, akvarele, uljane boje, kemijske olovke ili tintu, olovku ili drvene bojice jedno je sigurno: morate znati koji će vam papir donijeti rezultat koji tražite. Na tržištu postoji mnogo vrsta papira za slikanje, a sada ćete uz naše savjete sigurno pronaći savršenu za vaše potrebe.

 

Koju gramažu odabrati?

 

Kvaliteta materijala koji proizvode papir je vrlo važna. Možete pronaći studentski blok niske kvalitete i visokokvalitetni profesionalni papir. Masa odgovara vrijednosti u gramima na kvadratni metar papira i njegovoj gustoći, Prema vrsti tehnike odabiru se papiri različite težine. Za one koji rade s manje vode preporučujemo papir od 200 grama, dok oni koji koriste više vode moraju kupiti papire težine 300 grama ili više.

 

Koji papir odabrati, glatki ili hrapavi?

 

Za posebno male poslove, za tehnički rad i detaljnije crteže, kada koristite olovku i olovku na tehničkom polju, morate kupiti glatki papir i podlogu za skice. Umjesto toga, teksturirani papir savršen je za veće dizajne i zbog toga što ima nepravilnu teksturu, idealan je za izblijedjele efekte, možete pronaći i blok za slikanje uljanim bojama. Blok za skiciranje idealan je za skice i crteže izrađene olovkom, ugljenom, pastelom ili markerom. Zahvaljujući svojoj veličini, možete ga uzeti bilo gdje i crtati kad god želite. Dekorativni papir je bez kiselina i ima vrlo glatku konzistenciju, otporan je na brisanje i idealan je za drveni ugljen, olovku, tintu i pastelne boje.

 

Koji format odabrati?

 

Na raspolaganju je mnogo formata papira, izbor formata mora biti prema vašim potrebama. Ovisi o tome želite li crtati u studiju ili u prirodi želite li raditi posebno velike ili manje komade. Za skice i putovanja morate odabrati klasičnih blokova sa 20 listova papira, ili blok papir za skiciranje sa spiralom. Izbor veličina blokova vrlo je širok, i ispod i iznad klasičnog A4 formata.

 

Idealan akrilni i akvarel blok

 

Uz akrilne boje možete koristiti bilo koju vrstu papira, čak i ako bojite akvarelom, trebate 100% pamučni papir ili miješani papir koji je jeftiniji. Papir za slikanje pamuka ima sjajne karakteristike za mokru tehniku akvarela. Pamučni papir ima neutralan pH vrijednost, jaku otpornost na starenje, izvrsnu apsorpciju vode, homogenu apsorpciju boje i vremenom ne žuti. Visokokvalitetni pamučni papir i miješani papir lagano se deformiraju tijekom mokrog bojanja, a nakon sušenja vraćaju se u svoj izvorni oblik.

 

Imajući u vidu naše savjete, odaberite najbolji blok za slikanje za vas i osjećajte se slobodno.

NDBjMT