Markeri i flomasteri


Kn
Kn


novo
Uobičajena cijena 699.00 Kn

Cijena 539.00 Kn

novo


 

Cijena 119.00 KnUobičajena cijena 119.00 Kn

Cijena 99.00 Kn

akcija
 

Koje markere odabrati?

 

Za dizajnere, ljubitelje bojanja ili kaligrafije, flomasteri su neophodni. Danas postoje različite vrste kao što su akrilni markeri, markeri za tekstil, flomasteri za staklo, akvarel markeri,  flomasteri za tehničko crtanje i mnogi drugi s izvrsnim rezultatima. Prije nego što odaberete flomasteri za crtanje, dobro je znati u koju svrhu ćete ih koristiti jer postoje različite vrste. Budući da imaju višestruku upotrebu, mogu se pronaći s velikim ili vitkim vrhom, okrugli vrh, mekan ili čvrst, lako se opere, trajan. Na primjer, djeca koja uče da drže u rukama i često boje sve osim papira, i osnovnoškolci obično koriste razrijeđene, bez mirisa, lako se peru i žive i svijetle boje. Za veće prostore ili vrlo sitne detalje, ovisno o tome što želite nacrtati, trebat će vam marker sa srednji ili fini vrh. Ne smijete pretjerivati u pritisku da ne biste deformirali vrh u dodiru s listom, a nakon upotrebe morate zatvoriti poklopac markera kako biste izbjegli isušivanje i izbjegli prekomjerno punjenje.

 

Trajni markeri na bazi alkohola ili vode?

 

Trajni markeri su vodootporni, sastavljeni od određenih razrjeđivača, koriste se za pisanje ne samo na papiru, već i na drvo ili plastiku. Markeri na bazi alkohola ostavljaju mrlje na papiru, pa morate biti oprezni da ne bojite stražnju stranu lista. S druge strane, markeri na bazi vode prodiru manje u papir, ali imaju i manje svijetle boje. Sastoje se od vodene otopine proizvoda za bojenje i minimalnog dijela otapala, najprikladniji su za papir, vrlo česti u uredima i školskim sredinama.

 

Markeri za tkaninu

 

Njihova jednostavna i precizna uporaba čini ih idealnim za eksperimentiranje s tkaninama, torbama, jastucima, majicama, trapericama i mnogim drugim tkaninama. Sadrže tekstilne boje i vrlo se lako slikaju na pamuku ili miješanoj tkanini. Prvo pripremite tkaninu koju želite ukrasiti i nacrtajte kad se dizajn osuši, tkaninu trebate glačati prema van ili obložiti pergamentnim papirom. Nakon glačanja dizajniranu tkaninu možete prati u stroju na 60 ° C.

 

Akrilni markeri

 

Glavna im je karakteristika mogućnost upotrebe na gotovo svim površinama. Idealni su za slikanje i ukrašavanje, a vrlo su traženi od dizajnera, ilustratora i umjetnika. Kao i akrilne boje, trag koji ostavljaju akrilni flomasteri je vodootporan nakon sušenja. Postoje akrilni markeri za platno, papir, drvo, staklo, metal, plastiku i mnoge druge površine na kojima se može slikati.

ODNmNG