Na našoj stranici koriste se digitalni kolačići (cookies). Korištenjem naše stranice, prihvataš da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača i uređaja.

ROBA NA AKCIJI


Kistovi za slikanje


Kn
Kn
novo


 

Cijena 69.90 Kn (9.28 EUR) 

Cijena 89.00 Kn (11.81 EUR) 

Cijena 118.00 Kn (15.66 EUR) 

Cijena 118.00 Kn (15.66 EUR) 

Cijena 118.00 Kn (15.66 EUR)Uobičajena cijena 125.00 Kn

Cijena 109.00 Kn (14.47 EUR) 

Cijena 118.00 Kn (15.66 EUR)novo
 

Cijena 119.00 Kn (15.79 EUR)Uobičajena cijena 158.00 Kn

Cijena 129.00 Kn (17.12 EUR)

novo


Uobičajena cijena 96.90 Kn

Cijena 77.90 Kn (10.34 EUR)

novo


 

Cijena 42.90 Kn (5.69 EUR) 

Cijena 42.90 Kn (5.69 EUR)

novo


 

Cijena 42.90 Kn (5.69 EUR)

novo


 

Cijena 37.90 Kn (5.03 EUR)

novo


 

Cijena 37.90 Kn (5.03 EUR)

 

Kako odabrati pravi kistovi za slikanje da biste postigli najbolje rezultate na papiru i platnu?

 

Slikarski kistovi su poput čarobnih štapića s кojima svaki slikar pretvara platno u izvanredno umjetničko djelo, a sve to ovisi o pažljivo odabrani profesionalni kistovi. Kako ne biste se izgubili u mnoštvu prilika na današnjem tržištu, dajemo vam savjete kako odabrati najprikladnije kistove za vas.

 

Kako je kist izrađen?

 

Kist za slikanje sastoji se od tri osnovna dijela, a to su drška, prsten i vrh. Drška mora biti izrađena od kvalitetnog drveta, naslikano ili lakirano, zbog zaštitu i izbjegavanje deformacija kada je u pitanju kontakt s otapalima ili apsorbiranje previše vode. Kratka drška idealna je za male do srednje dijelove, a dugačka drška idealna je za veće dijelove. Prsten mora biti izrađen od nikla ili pozlaćenog sloja kako bi se izbjeglo stvaranje oksida, a vlakna na vrhu mogu biti životinjskog ili sintetičkog podrijetla i različitih oblika. Koji je materijal vlakana idealan za vas?

Raznolikost kistova može se podijeliti u tri kategorije, prirodna vlakna, sintetička i miješana, od kojih možete birati prema tehnici koju koristite. Kistovi od svinjska vlakna su vrlo fleksibilne i imaju dobru nijansu u boji, ali njihova je upotreba ograničena kao kistovi za akrilne boje i kistovi za uljane boje. Njihova proizvodnja je kineska.

Kistovi s prirodnom dlakom su bolja kvaliteta, pogodni za sve tehnike slikanja, akvarel, ulje i temperu. Kistovi Kolinsky izvrsne su kvalitete i ruskog su porijekla, idealni su za tehniku akvarelajer su vrlo elastični, mekani i imaju izuzetnu sposobnost zadržavanja vode.

Sintetički kistovi izrađeni su od sintetičkih vlakana, tj najlon, ali su često izrađeni od miješanih vlakana, prirodna i sintetička vlakna. Mogu biti različitih kvaliteta, pogodne za djecu i školski rad, ali tu je i kvaliteta kistova pogodne za profesionalce. Elastične su i fleksibilne, imaju dobar sadržaj boja, sjajna alternativa, često se koriste u slikarstvu kao kistove za uljane boje ili slikanje s tempernim bojama, trajni su i nakon duže upotrebe, a savršeno održavaju oblik.

 

Koji oblik vrha trebate odabrati za linije koje želite vidjeti u svojoj slikarskoj kreaciji?

 

Ovisno o obliku vrha, kistovi se mogu podijeliti u tri kategorije, to su ravni, okrugli i mačji jezik, ali postoje i drugi različiti oblici i veličine. Ravni kist je idealan za veće površine, pozadine, ali i za tintu, može se napraviti s kratkom ili dugom drškom, a kist s kratkim vrhom donosi stabilnost i čvrstinu. Okrugli kistovi Imaju marginalnu upotrebu, idealni su za izradu detalja i preciznih i tankih linija, za popunjavanje manjih područja boja. Kist s finim vrhom pogodan je za detalje i završnu obradu, za pisanje i definiranje. Kistovi mačji jezik imaju zaobljene rubove, pogodni za retro, završne obrade i mala ostakljenja, dajući kaligrafski učinak na platnu, idealne za kratke i brze, ali jasne pokrete.

ZmRhOD