Na našoj stranici koriste se digitalni kolačići (cookies). Korištenjem naše stranice, prihvataš da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača i uređaja. U podešavanjima svog pretraživača, možeš promijeniti postavke vezane za kolačiće.

Slikarski kistovi za podlogu i primiranje


Kn
Kn

Slikarski kistovi za podlogu, kako postići bolji efekat?

 

Ako kupljeno platno nije spremno, nakon što ga pričvrstite na okvir, morat ćete ga pripremiti s grundom. Priprema platna za slikanje jednostavan je postupak koji se mora učiniti kako bi se zaštitila površina. Nakon što se prvi sloj temeljito osuši, ponovite postupak još 2-3 puta s kistom. Na kraju ćete vidjeti da grund nalikuje na platnu, i tada možete biti sigurni da ste spremni za slikanje, samo morate obratiti pažnju na odabir pravog grunda za tehniku na kojoj radite, bilo da se radi o slikanje s akrilnim ili uljanim bojama.

 

Ali ovaj pripravak neće donijeti pozitivne i potrebne rezultate ako ga ne koristite pravilne kistovi za slikanje. Ravni kistovi za akrilne boje i kistovi za uljane boje idealni su za velika radna mjesta, za nanošenje boje na velike površine, za osnove i pripreme, kao i za primjenu završnih boja. Kistovi Royal & Langnickel i Bob Ross razlikuju se od ostalih kistova za boje uglavnom po obliku dlaka. Krajevi vlasi mogu biti ravni, srednje dugi ili kutni.

MjAwODJlZ