Na našoj stranici koriste se digitalni kolačići (cookies). Korištenjem naše stranice, prihvataš da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača i uređaja.
Ok

Olovke i ugljen


Kn
Kn
Uobičajena cijena 197.00 Kn

Cijena 155.00 Kn

novo


 

Cijena 289.00 Kn

novo


Uobičajena cijena 2.29 Kn

Cijena 1.49 Kn 

Cijena 41.90 Kn

Uobičajena cijena 229.00 Kn

Cijena 125.00 Kn

novo


Uobičajena cijena 673.90 Kn

Cijena 469.00 KnUobičajena cijena 230.00 Kn

Cijena 155.00 Kn

Uobičajena cijena 673.90 Kn

Cijena 389.00 KnUobičajena cijena 817.90 Kn

Cijena 669.00 Kn 

Olovke za crtanje slobodnom rukom

 

Pronađite svoju strast prema crtanju, kupite pravi materijal i počnite stvarati umjetčka djela. Ljepota crtanja s drvene olovke je da ne bi trebao biti u studiju, ne morate pripremati materijale, inspiraciju možete pronaći svugdje, u početku vam treba samo olovka za slikanje, ili grafitne olovke, blok papir za crtanje, olovka za mrljama, tonirajuća tkanina, ili možete čak i prstima nijansirati crtež i gume za brisanje. Ako crtate svaki dan, barem pola sata, poboljšat ćete svoju tehniku i postići dobre rezultate. Olovkom možete napraviti pripremne crteže, koji će biti upotpunjeni drugom tehnikom, ili možete napraviti kompletan crtež, sa svim detaljima, sjenama koje daju dubinu, trodimenzionalnost i svjetlost predmeta. Olovke daju lijepe slike i imaju dobru stabilnost. Prednost olovaka je u tome što se tijekom rada olovka može lako podesiti i mijenjati. Olovke vam također daju veliku kontrolu, jer vam daju mogućnost brisanja crteža i daljnog rada na njemu.

 

Kako odabrati grafitnu olovku

 

Olovke su alatke za crtanje grafitom, pigmentom ili ugljenom smješteni u drvu, hartiju ili plastiku. Izrađene su u različitim jačinama, ovisno o odnosu grafita i olovke. Tijekom tečaja crtanja važno je imati olovke različitih uzoraka i materijala. Izbor olovaka vrlo je širok. Olovke se klasificiraju prema tvrdoći. Krute olovke su H (tvrde), s bojom koja se kreće od svijetlo sive do srednje sive, koristi se za precizne linije i tehničko crtanje, traju dugo, lako se brišu. Masne olovke s mekim vrhom su B (crne), ostavljaju tamnu liniju, prikladni su za umjetničku upotrebu, teško ih je izbrisati. Olovke B počinju s B, B, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B7, B8. To znači da što je broj veći, to je olovka mekša. Na primjer, B8 ostavlja duboke tamnije nijanse, a B4 svjetlije. Olovke srednje tvrdoće su HB (tvrda crna), lako se brišu. I olovke koje su na pola puta između HB i H nakon stupnja tvrdoće su F (fina točka).

 

Slikarski ugljen

 

Slikarski ugljen jedan je od najstarijih materijala koji se koriste za dizajn. Prirodni ugljen obično se dobiva od punjenja vrbe i ima karakterističan bezbojni trag i meku liniju, može se lako slomiti i očistiti. Ugljen za skiciranje je izrađen postupkom karbonizacije stabla, i ovo je jedna od najstarijih metoda crtanja. Umjetni ugljen ostavlja težu i čistiju liniju i teže se čisti. S olovkama od drvenog ugljena dobivate crne nijanse, možete raditi na igri sjene i svjetla tehnikom prekrivanja, možete dobiti realan dizajn i raditi na izrazima lica. Kada slikate ugljenom, ne zaboravite upotrebiti matarijal za fiksiranje, kako se vaš rad ne bi pokvario. U našoj online trgovini ćete naći i set za skiciranje.

Njk3NmI