Na našoj stranici koriste se digitalni kolačići (cookies). Korištenjem naše stranice, prihvataš da se neki kolačići preuzimaju od strane tvog pretraživača i uređaja.
Ok

ROBA NA AKCIJI


Kaligrafija - tehnika krasnopisa


Kn
Kn
Uobičajena cijena 119.00 Kn

Cijena 99.00 Kn

akcija


Uobičajena cijena 94.90 Kn

Cijena 79.00 Kn

 

Pokušajte lijepo pisati

 

Kaligrafija i rukopis u ovoj eri u kojoj je sve digitalizirano opet je sladak i cijenjen. Lijepo pisanje i kaligrafija ponovno su u modi, ali alati koji se koriste za ovu tehniku poput tuš za crtanje ili pisanje tintom olovke, su pretrpjeli određene modifikacije i modernizacije. Teže ćete naći prirodne trske, pera i metalna pera za pisanje, a ima sve više proizvođača slikarskog pribora koji u svojoj ponudi umetnuli su takozvani brush pen” flomasteri. Ova umjetnička forma visoko je cijenjena i dizajneri su je stoljećima koristili. Sada se često koristi za tehničke i umjetničke crteže, brze skice, za ilustracije časopisa i slično. Kad je svako slovo pojedinačno ukrašeno, dizajnirano i obogaćeno, govorimo o hand lettering. Svaka riječ postaje originalno i jedinstveno umjetničko djelo. Možete isprobati i gotičko pisanje, koje je zasigurno jedno od najfascinantnijih, najzahtjevnijih i najraširenijih. Što je Brush pen?

Riječ je o proizvodima koji su u obliku foilmastera – sadrže tintu, boja na vodnoj bazi ili boja na bazi alkohola, ali umjesto klasičnog vrha imaju mekan i elastičan oštar vrh koji podsjeća na kaligrafski kist. S takvim vrhom možete nacrtati liniju debljine samo dio milimetra, pa do liniju s debljinom 5-6 mm, ovisno o kutu pod koji je postavljate na papir. Sve to u samo jednom potezu! Naravno, pisati s njima nije lako, jer morate biti precizni i smireni, ali nakon nekoliko dana vježbanja bit će Vam pravi užitak. Pronaći ćete veliki izbor nijansi u seriji Ecoline brush pen, kao i kod markere Aqua Solo Goya. Smatra se da su izuzetno izdržljivi i da sadrže visoku koncentraciju pigmenata, a dostupni su i u setovima po vrlo povoljnim cijenama.

 

Pribor za kaligrafiju 

 

Kaligrafski tuš je pogodan za pisanje dokumenata trajne vrijednosti, od branda Winsor & Newton nudimo boje otporne na svjetlost, s pažljivo odabranim pigmentima kako bi se osigurao sjaj u boji. Od bijele do crne tinte odaberite idealan za vas.

Olovka za kaligrafiju koristi se potpirajući na listu s donjim dijelom olovke. Dobiveni rezultat ovisi o različitim silama i pritisku olovke. Ovom olovkom možete pisati različite kutove pisanja s prirodnim položajem ruku.

Crno kaligrafsko pero idealano je za učenje tehnika pisanja jer je jednostavan za upotrebu. Vrh kista, ovisno o tlaku koji se primjenjuje, može crtati linije različite debljine, tanka, srednja i široka. Postoje kaligrafski flomaster i kaligrafski marker za crtanje s različitim debljinama na vrhovima za bolju preciznost. Vrh je izrađen od sintetičkih vlakana i ne dopušta mrlje. Flomastere se mogu koristiti i na velikim površinama - papir, platno, staklo i metal.

 

Kaligrafski set 

 

Mnogi se slažu da je ovo jedan od najsavršenijih poklona i da se savršeno uklapaju u sve prigode. Vjerojatno zato što se pakiraju u prekrasne drvene kutije, posebno ih cijene, pažljivo koriste i čuvaju duže vrijeme.

Y2ZkYTNjNG