Pastele za crtanje


Kn
Kn
Uobičajena cijena 699.00 Kn

Cijena 489.00 KnUobičajena cijena 849.00 Kn

Cijena 729.00 Kn 

Cijena 47.90 KnUobičajena cijena 129.00 Kn

Cijena 115.00 Kn

novo
Uobičajena cijena 79.00 Kn

Cijena 69.00 Kn

novo
akcija
Uobičajena cijena 269.00 Kn

Cijena 239.00 Kn

novo


novo


novo
novo
novo


Uobičajena cijena 199.00 Kn

Cijena 149.00 Kn

novo


 

Koja je razlika i koliko vrsta ima?

 

Pastele za crtanje nudi ekspresivnost, neposrednost i neusporedivo živopisne boje. To je alatka za crtanje koja je nastala miješanjem obojenih pigmenata sa vezivima kao što je gips, ljepilo ili vosak, koji vežu ove suhe materijale. Oni su u obliku štapića, oni su kao set ili samo komad, a ovisno o korištenom materijalu postoje suhe pastele, uljane pastele ili voštane pasteke. Nude svijetle boje i visoku razinu pigmenta, pa su idealni za umjetnike koji u svom radu vole svijetle boje i živopisne otiske. Osnova pastelnog slikanja može biti papir ili platno, ali mogu se koristiti i u skicama. Također se mogu kombinirati s drugim vrstama boja ili samostalno koristiti slikari koji prave stvarne portrete. Ovisno o kvaliteti pigmenata i veziva, oni se dalje dijele u dvije kategorije za studente i profesionalne slikare.

 

Uljane pastele

 

Uljane pastele, rezultati prinosa slični slikanju uljanim bojama, može ih koristiti bilo tko, ali su za manje crteže. Izrađene su od pigmenata u boji i druge paste na bazi lanenog ulja. Ne mrlje i nemaju neugodan miris, jednostavni su za upotrebu, ne zahtijevaju mnogo prostora, ali ne mogu se koristiti na vrlo velikim površinama. Oni se mogu koristiti na različitim površinama, poput kartona, drveta ili platna, ali najbolje je na debljem papiru zrnaste teksture. Jedna od najvažnijih stvari je tvrdoća pastele i pravilna nijansa, iako miješanjem pastela možete dobiti različite nijanse. Uljane pastele u boji miješaju se prstima kako biste odredili boju i zato naše ruke moraju uvijek biti čiste kako ne bi uništile boju, i važno je raditi u toplom okruženju i imati tople ruke, jer to omekšava boju i olakšava postupak. Preporučljivo je nanijeti boju u istom smjeru, moguće je dobiti druge nijanse s drugim premazom boje ili kao što smo već rekli, boju možete miješati.

 

Suhe pastele

 

Izrađene su od čistog pigmenta, s malom količinom veziva. Imaju visok intenzitet boje, mekani trag, ostavlja suh i prašnjav otisak, ali lako se razbija. Koriste se na klasičnom i hrapavom papiru, bolje je izbjegavati fine i glatke površine. Lako se nanose i kombiniraju kako bi se stvorile nove nijanse, prstima ili s tkaninom. Postoje profesionalni pasteli različitih veličina i oblika, postoje meke i pastelne nijanse, ali i kompaktnije, s manje šanse za sjenčanje i također pastelnim olovkama, koji imaju prednost održavanja ruku čistima i ne zaprljanja. Nakon što završite s crtanjem, preporučljivo je koristiti fiksator za pastele.

 

Voštane pastele

 

Ove pastele za djecu, su obično namijenjene školskoj upotrebi, ali postoje i oni za umjetnike koji su prikladni za umjetničko crtanje, posebno za crtanje velikih površina. Crta se na grubom papiru za crtanje, Boje možete nijansirati prstima što im daje veliku slobodu korištenja i izražavanja. Najprije prvo nacrtate skicu olovkom, a zatim koristite voštane pastele kako biste postigli lijep efekt. Što je viši pastelni tlak, boja je intenzivnija, važno je ne pretjerivati s pritiskom, jer to može uništiti teksturu podloge.

NmRmYzB