Uljane boje


Većina svjetskih umjetnina su stvorene uljanim bojama. Uljane boje nastaju kad se pigment miješa s različitim sušivim uljima. Uljane boje su masne, polagano se suše, donji slojevi proziru se kroz gornje namaze. U našem asortimanu ćete nači najkvalitetnije uljane boje po najpovoljnijim cijenama!


Kn
Kn










Uobičajena cijena 42.90 Kn

Cijena 36.90 Kn



Uobičajena cijena 129.00 Kn

Cijena 99.00 Kn



Uobičajena cijena 149.00 Kn

Cijena 129.00 Kn





Uobičajena cijena 599.00 Kn

Cijena 569.00 Kn





Uobičajena cijena 283.90 Kn

Cijena 229.00 Kn

dostava gratis


















 

Cijena 23.50 Kn



 

Kako najbolje slikati s uljanim bojama?

 

Jeste li inspirirani radovima velikih umjetnika poput Botticellija, Picassa i Leonarda da Vincija i želite li stvoriti lijepu umjetnost? Dakle, za vas najbolji izbor su uljane boje što će vam sigurno donijeti najviše zadovoljstva. Da biste stvorili prekrasnu uljanu sliku, ne morate praviti velike greške, ali budući da imaju dugo sušenje, boja se može lako ispraviti. Dajemo vam nekoliko korisnih savjeta za početak!

 

Karakteristike na uljane boje za slikanje

 

Od sredine šesnaestog stoljeća uljano slikanje u raznim slikarskim tehnikama brzo se razvija i bila je najčešće korištena tehnika već više od 400 godina. Sastav boje je pigment u prahu koji je zapravo boja, pomiješana sa laneno ulje za slikanje ili uljem makova da se postigne odgovarajuća viskoznost, za jednostavno nanošenje platna i za postizanje karakteristika svjetline, neprozirnost, transparentnost i trajnost. U usporedbi s drugim bojama, uljane boje suše se oksidacijom, tj. postepeno se suše i mijenjaju iz tekućeg u gel i na kraju se učvršćuju. Ovaj sastav djeluje ne samo s odličnim rezultatima, već dugo čuva vaša djela.

 

Što vam treba za slikanje s uljanim bojama?

 

Da biste izradili pravo umjetničko djelo, ne morate štedjeti materijal. Razrjeđivač za uljane boje, kistovi za uljane boje i palete osnovne su stvari koje trebate kupiti prije nego što započnete. Glavna stvar je odabrati dobre boje, bogate pigmentima, terpentin je idealan kao razrjeđivač. Preporučljivo je staviti boje odvojeno i ne pretjerano ih obojati kako se ne bi presušile. Tajna očuvanja vaših boja i vašeg rada je mješavina lanenog ulja. Vrijeme sušenja kreće se od 3 dana do 6 mjeseci ili čak jedne godine.

 

Kako očistiti i sačuvati materijal nakon završetka posla?

 

Vrlo je važno da se kistove i paleta očiste nakon svake uporabe. Profesionalna uljana boja za slikanje ne isušuje se tako brzo kao akrilna boja, ali važno je kistove očistiti transparentnin želatinom, trikloretilen, sapunom i vodom te prstima dati izvorni oblik, za da se mogu ponovo koristiti, jer ako se boja osuši na samog kista, nećete ga više moći koristiti. Boja se uklanja s palete s lopaticom ili novinskog papira i na kraju se preporučuje da na nju stavite malo lanenog ulja kako se ne bi previše upijalo.

 

Najbolje površine za slikanje s uljanim bojama?

 

Kada slikate s uljanim bojama, trebali biste znati da je najbolja osnova za slikanje platno, uljane boje za platno, naročito laneno platno, je najskuplji izbor, ali ako imate manji buđet i vi ste na početku, tada je masovnije i izdržljivije platno dobra zamjena. Platna na tržištu se obično univerzalno pripremaju i tretiraju za bilo koju vrstu slikanja. Možete i slikati na drvu ili drugim površinama, ali one se moraju pripremiti temeljnim premazom, ako ne, boja može stvoriti pukotine. Najjednostavnije je pripremiti površinu lanenim uljem. Konačno, nakon slikanja, dobro je za zaštitu nanijeti lak na svoj rad. Lakirani premaz daje površinski sjaj. Budući da se uljna boja dugo suši, preporučljivo je pričekati da se boja dobro osuši, a zatim nanesite lak kako ne bi došlo do zamućenja.

MDcxNDMw