Uljane boje


Većina svjetskih umjetnina su stvorene uljanim bojama. Uljane boje nastaju kad se pigment miješa s različitim sušivim uljima. Uljane boje su masne, polagano se suše, donji slojevi proziru se kroz gornje namaze. U našem asortimanu ćete nači najkvalitetnije uljane boje po najpovoljnijim cijenama!


Kn
Kn


Uobičajena cijena 44.90 Kn

Cijena 34.90 Kn

novo
Uobičajena cijena 129.00 Kn

Cijena 99.00 Kn

novo


Uobičajena cijena 289.00 Kn

Cijena 229.00 Kn

novo


Uobičajena cijena 149.00 Kn

Cijena 129.00 Kn

novo


Uobičajena cijena 94.90 Kn

Cijena 69.90 Kn

novo


 

Cijena 2,190.00 Kn

novo
Uobičajena cijena 1,790.00 Kn

Cijena 1,149.00 Kn

novo


Uobičajena cijena 649.00 Kn

Cijena 579.00 Kn

novo


Uljane boje koriste majstori

Uljane boje su glavni pribor svakog profesionalnog slikara. Iako se na tržištu pored uljanih boja, koriste i akrilne boje i akvarel boje, tehnike s uljanim bojama imaju posebnu draž na umjetničkoj sceni. naš cilj je opskrbiti potrošače najkvalitetnijim uljanim bojama i pigmentima koje povezuje ulje, od renomiranih međunarodnih tvrtki. Izaberite neku od uljanih boja u našem asortimani i platite najniže cijene na tržištu!

Uljane boje kupujte online

Kupujete uljane boje, i ostali slikarski pribor u tradicionalnim dućanima? Interentska kupnja omogućuje Vam da dobijete potrebnu robu bez napuštanja udobnosti svog doma ili ureda. Naša trgovina dostavlja robu po cijeloj Hrvatskoj, tako da nemate potrebe trčati naokolo i tražiti najpovoljnije cijene. Sve na jednom mjestu.

Pogledajte našu robu, i shvatit ćete da će njena kupnja biti najisplativija investicija!

Kontaktirajte nas!

U slučaju da se ne možete odlučiti o izboru uljanih boja, te želite pitati o rokovima isporuke i naknadam za poštarinu, kontaktirajte nas telefonom ili emailom. Naše osoblje Vam ne želi pružiti samo kvalitetnu robu po konkurentnim cijenama, već i profesionalnu uslugu. Budite naš kupac uljanih boja i budite potpuno mirni, jer će se naš tim pobrinut za sve!


8 FUN FACTS ZA ULJANE BOJE

1.
 Uljane boje prvi su puta korištene između 5. i 9. stoljeća za ukrašavanje štitova i drugih predmeta u zapadnom Afganistanu.
2. 
Upotreba uljanih boja pojavila se u Europi tek u 15. stoljeću. Prije toga većina umjetnika koristila je tempere.
3. 
Početkom 16. stoljeća umjetnik je počeo slikati na platno za slikanje umjesto na drvetu. Platno je imalo prednost što bolje drži pigmente, odupiralo se pucanju što je čest problem drveta i potrebno mu je manje pripreme.
4. 
Postoje različite vrste ulja koje se koriste za stvaranje uljanih boja. Te vrste uključuju laneno ulje, orahovo ulje i ulje šafrana. Svaka vrsta ulja stvara drugačiji izgled i suši se u različito vrijeme.
5. 
Postoje i druge vrste medija koje se često koriste uz ulje na platnu. Ove vrste medija uključuju smole, voskove i lakove. Ponekad se uljane boje kuhaju u smolama prije upotrebe.
6. 
Postoji moderna uljana boja koja se prije bojenja prvo zagrijava na 130 do 138 stupnjeva i osuši kad se ohladi. Ova vrsta boja nalikuje uobičajenim uljnim bojama i često se prikazuje kao uljna boja.
7.
Tek 1841. godine uljane boje bile su dostupne u metalnoj cijevi, miješane i spremni za upotrebu. Umjetnicima je bilo praktičnije slikati na otvorenom.
8. Mnogi su povijesni pigmenti bili opasni, a mnogi pigmenti koji su i danas u širokoj upotrebi vrlo su otrovni. Neki od najotrovnijih pigmenata, poput pariška zelena i orpimenta više se ne koriste.

MTJlMWExN